Stage bij de Fuut

IMG_1679Zoek je een stageplek in de kinderopvang die anders is dan anders? Een plek waar je ervaring opdoet met kinderen in kleine groepen, waar je buiten aan het werk bent, waar je handelt volgens een pedagogisch beleid dat echt van deze tijd is? Wij staan open voor studenten van verschillende opleidingen. Hieronder lees je wat wij verwachten en wat wij kunnen bieden.

Taakomschrijving: Het begeleiden van kinderen in een naschoolse situatie. Het voorbereiden en begeleiden van leuke, inspirerende, creatieve of sportieve (buiten) activiteiten voor kinderen in drie verschillende leeftijdscategorieën: 4-6 jaar 6-8 jaar en 8-11 jaar. Activiteiten uitwerken. Kinderen begeleiden zowel in groepsverband als op individueel niveau. Zorg dragen voor een goede sfeer en veilige omgeving voor de kinderen. Duidelijke structuur bieden aan een groep. Met humor, relativeringsvermogen, enthousiasme en goede communicatieve vaardigheden contact maken met kinderen, ouders en collega’s. Feedback kunnen geven en ontvangen, enthousiasme, ruimte geven en aasluiten bij de behoefte en mogelijkheden van het kind. Praktische verzorging bieden.

Opleidingen: MBO Pedagogisch Werk niveau 3 of 4, HBO opleiding Pabo, SPH, CMV, MWD of Pedagogiek. HBO kunsteducatie, CIOS.

Waar: Culemborg. Activiteiten worden in de buitenlucht op verschillende buitenlocaties in Culemborg georganiseerd. Bijvoorbeeld een kleiworkshop in het park, theatersport in het amfitheater, landschapschilderen in het weiland, improvisatiespel (larp) in de boomgaard etc. Sport- en spel op openbare sportvelden en speeltuinen, het park, de uiterwaarden etc. Standplaats: Jan van Riebeeckstraat 9 of Otto van Reesweg 2, Culemborg.

Wanneer: Hele jaar door, op maandag, dinsdag en/of donderdag. Van 13.00 tot 18.30. Op vrijdag van 11.30 tot 18.30. Voorbereiden van activiteiten wordt thuis gedaan. In schoolvakanties 8 uur tussen 08.00 en 18.30

Wat bieden wij: Een afwisselende, uitdagende stage binnen de buitenschoolse opvang in de natuur in een kleinschalige organisatie, in een kleinschalige groep.

Begeleiding: Wij kunnen studenten begeleiden vanuit hbo en mbo niveau.

Soort stage: Bol stageplek. Kinderhuis De Fuut heeft niet de middelen om haar stagiaires te betalen.

Wat verwachten wij: Grote affiniteit met spelen, creatief en/of sportief bezig zijn in de natuur. Enige natuur kennis is mooi meegenomen. Enthousiaste uitstraling naar de kinderen toe, een echte motivator en inspirator. Empathisch en betrokken. Creatief, in staat om passende activiteiten voor te bereiden. Kunnen improviseren, en op het moment iets nieuws uit je mouw kunnen schudden als de omstandigheden ineens anders zijn.

Officiële erkenning: Calibris Kenniscentrum voor leren in de praktijk in Zorg, Welzijn en Sport. Nummer 135869

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: