Vaak gestelde vragen

IMG_0711Staat jouw vraag er niet bij? Stel hem ons!

Is buitenschoolse opvang in de natuur ook geschikt voor kinderen die net 4 zijn?
De periode waarin een kind 4 wordt is een periode waarin veel gebeurd. Afscheid van het kinderdagverblijf, starten op school, wellicht naar zwemles, en starten bij de naschoolse kinderopvang. Een school en naschoolse opvang dag is een lange dag voor deze jonge kinderen. Omdat wij onze stamgroepjes indelen op leeftijd kunnen wij het tempo, het soort activiteit en de buitenlocaties die wij bezoeken goed afstemmen op de behoefte van jonge kinderen.

Ik heb een zoon en een dochter, zal mijn dochter het ook naar haar zin hebben bij jullie? Onze ervaring is dat veel verschillende soorten karakters zich thuis kunnen voelen bij onze vorm van naschoolse opvang. Buiten spelen en buiten zijn bied voor kinderen die creatief bezig willen zijn, zich even willen terugtrekken of voor kinderen die veel fysieke uitdagingen prettig vinden even veel ruimte en mogelijkheden. Onze begeleiders houden goed in gaten of de behoeften van ieder kind vervuld kunnen worden en wisselen creatieve, rustige, sportieve, spannende en avontuurlijke activiteiten af.

Wat doen jullie als het regent/stormt/onweert? Dan blijven we lekker binnen. Hier kunnen we spelen met lego en allerlei creatieve materialen, boekjes lezen,  koken en bakken in de keuken en soms kijken we een film op de bank met popcorn. Met name de combinatie regen en wind of regen en flinke kou maken dat wij ervoor kiezen om binnen te blijven. Flinke kou, maar een droog zonnetje erbij is prima weer om buiten te spelen, mits je lekker warm bent aangekleed.

Hoe gaan jullie om met het vier-ogen beleid? Het vier-ogen beleid is regelgeving vanuit de overheid gericht op opvang van kinderen van 0 tot 4 jaar. Voor buitenschoolse kinderopvang geldt deze wet niet. Bij Kinderhuis de Fuut zijn we tijdens de momenten op de binnenlocaties vaak met meerdere collega’s en stagiaires aan het werk. Op rustige dagen werkt een collega alleen maar heeft dan ondersteuning van andere volwassenen in het gebouw mocht dat nodig zijn. Zodra wij in groepjes van 9 of 10 naar buiten gaan is een begeleider, mits er geen stagiaire is, alleen aan het werk. Elke middag wordt er een achterwacht ingedeeld die klaar staat om bij te springen als dat nodig is.

%d bloggers liken dit: