Buitenplekken

IMG_0671De Uiterwaarden zijn één grote natuurspeeldernis. Binnen enkele kilometers tussen Fort Everdingen en de grens met Beusichem vinden we een diversiteit aan speelmogelijkheden.

Water, zand en strandplezier

Natuurlijk gaan we pootje baden in de zomer! En strand en zandpret kan in bijna elk seizoen. Maar er is ook ruimte voor speurtochten, schatgraven, vliegeren, excursies en schaatsen op de ondergelopen weilanden in de winter. En elke plek is anders. Onze superfuten (begeleiders) weten waar die ene goede klimboom staat, en welk strandje rustig en overzichtelijk is als het druk is in de zomer.

Wie kent de boom van kabouter Hendrik?

Naast de uiterwaarden bezoeken we ook andere speelplekken in en rondom Culemborg. Kleine parken en allerlei speeltuinen in verschillende wijken, de Zump, stadspark de Plantage, de Kasteeltuin. De kinderboerderij, de Tuinpiraat, Werk aan het Spoel, de afgraving.
Sommige plekken zijn niet zo algemeen bekend; het elfenbosje, het huisje in de boom van kabouter hendrik, de drakenvallei, de schapenberg, maar voor de Fuutjes een natuurlijk onderdeel van hun speelhabitat!

%d bloggers liken dit: